Outplacement Haarlem

Wat vaak onderschat wordt is outplacement. Outplacement betekent de dreiging voor ontslag, noodgedwongen een andere richtingen in moeten bewegen wat betreft werk. Dit kan veel stress en verwarring met zich meebrengen. Wat u leert als u kiest voor een coach op het gebied van outplacement in Haarlem is kennis over uw waarden wat betreft werk, uw behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden en krijgt u advies over de stappen die u het beste kunt nemen.

Outplacement Haarlem heeft coaches die u begeleiden als u onvrijwillig ander werk zoekt, dus bijvoorbeeld uw contract niet meer verlengd wordt. Wat er vaak onderschat wordt is de impact die een stap in een andere richting op iemand kan hebben. Privé en werk kunnen dan niet meer gescheiden worden en er ontstaat een onbedoelde mengeling van gevoelens en gedrag.

U kunt ons een gratis oriëntatiegesprek inplannen bij outplacement Haarlem. U kunt dan een coach uitzoeken, waarvan u denkt dat deze het beste bij u past. Dit oriëntatiegesprek is bedoeld om samen met de coach te bespreken waar u tegen aan loopt en hoe het traject eruit komt te zien.

Er zijn allerlei methodes waar onze coaches gespecialiseerd in zijn en er zal samen met gekeken worden welke het beste bij uw hulpvraag past. Er wordt besproken hoeveel coachgesprekken er nodig zullen zijn om samen met u een richting te gaan kiezen en daar met zelfvertrouwen volledig voor te kunnen gaan. Mocht het nodig zijn, dan kunt u ook hulp krijgen bij het aanpassen of aanvullen van uw Cv en het schrijven van sollicitatiebrieven.

Outplacement coaching

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Gespecialiseerd

in outplacement coaching gericht op het opnieuw oriënteren van uw werk

Sturen

en reflecteren op basis van uw sterke eigenschappen en ambities

Begeleiding

op basis van werkgerelateerde en privé doelen en waarden

Gericht

op persoonlijke ontwikkeling en life-changing inzichten over hoe u uw leven inricht

Algemene informatie over coaching

 

Kosten

149,- euro per uur excl. BTW

Wanneer starten

Vaak per direct. Kijk hiervoor in de agenda van uw coach. voor meer informatie.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. Persoonlijk afgestemd tussen u en uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

Soms komt het voor dat meer mensen in een organisatie tegelijkertijd een outplacement meemaken. In dit geval zou u voor een groepsaanpak kunnen kiezen (inclusief een inspirerende kickoff bijeenkomst). Er is dan nog steeds sprake van één-op-één coaching, maar daarnaast zijn er ook groepssessies. Het werkt vaak ondersteunend wanneer u uw ervaringen kunt delen en dit heeft een positief effect op het trajectverloop. Contact hiervoor kan worden opgenomen met thomas@gortcoaching.nl

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij
 • Vergoeding voor ontslag
 • Overstap
 • Transitievergoeding
 • Boventallig verklaard
 • Ontslagdreiging
 • Herorganisatie
Fases van een outplacement traject
Een outplacementcoach van GORTcoaching helpt u bij uw proces in verschillende fases:

 • Verwerking – In deze fase gaat het om de verwerking van het verlies van de baan. Veel mensen ervaren gevoelens als schaamte en falen tijdens een ontslag. Het kost tijd om over het verlies van de baan heen te komen. In deze fase bespreekt de u met uw coach de situatie, om zo de gevoelens en de gebeurtenis beter te begrijpen en te verwerken.
 • Persoonlijke ontwikkeling – De coach richt zich op het verhelderen van uw kwaliteiten en verbeterpunten, waar u waarde aan hecht in uw werk en wat u interessant vindt.
 • Zoektocht naar een baan – In deze fase ligt de focus op het ontdekken wat voor soort werk u wilt gaan doen, bij welk bedrijf en wat uw mogelijkheden hierin zijn. Er wordt vaak aangeraden om te gaan netwerken. Dit omdat 85% van de banen niet geadverteerd wordt. Daarnaast kan er aan uw sollicitatievaardigheden en curriculum vitea gewerkt worden.
 • Ondersteuning en begeleiding – De coach helpt u tijdens deze laatste fase met het vinden van een baan. Er zullen ondersteunende gesprekken plaatsvinden om te evalueren hoe het sollicitatieproces gaat en er worden aanvullende tips gegeven om de zoektocht soepeler te laten verlopen.
Met welke vragen kan ik terecht?
Bij een outplacementcoach kunt u terecht met allerlei vragen die betrekking hebben op outplacement. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

 • Wat is een goede loopbaankoers voor mij?
 • Wat kan ik zelf doen aan persoonlijke ontwikkeling om mijn kans op een nieuwe baan te vergroten?
 • Ik word met ontslag bedreigd, wat kan ik het beste doen?
 • Hoe kan ik mijn CV of sollicitatiebrief verder verbeteren?

Met deze (en andere) vragen kunt u terecht bij een outplacementcoach die er samen met u naar zal streven om uw huidige werksituatie of een toekomstige werksituatie zeer aangenaam te maken.

Wat levert outplacementcoaching op?
Outplacement coaching levert u onder andere de volgende voordelen op:

 • Inzicht over uw waarden op werk, ontwikkelingsmogelijkheden en behoeftes
 • Begeleiding bij het verbeteren van uw kwaliteiten en effectiviteit
 • Ondersteuning bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe werkplek
 • Advisering over hoe u dit zo soepel mogelijk bereikt
 • De kans om nieuwe loopbaanrichtingen te onderzoeken en een carrièreswitch te maken

 

Welke methodieken worden ingezet?
De coaches van GORTcoaching passen voor outplacementcoaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies altijd een coach waarvan u het idee heeft dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u passen.